Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1994

139. podnik klubu, sobota 1. října 1994, hřiště na Lesné; účast: Milan, Alda, Orlík, Stegi, Jestřáb

Den se sešel se dnem a my se máme nějak aktivněji účastnit souboje o pohár Savelly. Začínáme tradičně zmatkováním. Zapomněl jsem, kde je sraz a tak přicházím na půl devátou do klubovny, uvědomuji si to později a asi o devíti po zkoušení se dovolat Vláďovi, i po návratu Milana, který mě šel hledat, vyjíždíme. Nejdřív jedem jedním autobusem, potom druhým a stíháme do ďolíku, kde se prý bude hrát. Jsou tu již všichni, Čuta, Kolchoz, Chosé... a po rozdělení na šest družstev hrajem - tento rok hrajem všichni do poslední mrtě každý proti každému. Po sehrání dvou prvních zápasů Jestřáb s Orlíkem kamsi odešel - a přišli až po dvou zápasech, kdy už jsme měli hrát. To se mi teda moc nelíbilo - měli přijít, kdy jsme měli hrát. Básnili o jakémsi srubu. Po odehrání třetího zápasu jdeme i s pokusem nabrat vodu do láhví do onoho srubu my tři: Jestřáb, Milan, Alda. Vynášíme stůl a nesem až do lesa, kde ho schováváme, půjdem tady zpět. No nic - Jestřába nepřemluvíme. Po sehrání dalšího zápasu jdeme pro vodu do "popelárny" k paneláku nahoře. Dívali se po nás trochu divně, ale nabrali jsme.

Dohráváme si poslední zápas, dovídáme se od Čuty (bacha na něj - velkej boss!), že jsme předposlední - tradičně - ale nám to nevadí, hrajem radši rvavý maso Boj o míč. Orlík furt dost zbrzďoval strháváním, bylo to maso. Jesťa se moc nezúčastňoval. A poté různě zápasíme o velké Vontství, Mažňák - Alda, pomocník - Orlík, Losna - Milan, pomocník - Stegi. Rvačky jak Brno, odcházíme na autobus, Jestřáb odnáší stůl a v klubovně končíme.

 

Tabulka s dostupnými výsledky

  VIA A VIA B Rychle Savella 1 Dva Divoši Savella 2 Pořadí
VIA A   2:3 5:0 5:0     2.
VIA B 3:2       4:3 3:2 1.
Rychle 0:5     2:0 4:2   4.
Savella 1 0:5   0:2   1:5 0:6 6.
Dva Divoši   3:4 2:4 5:1   3:7 5.
Savella 2   2:3   6:0 7:3   3.

Kam dál: O pohár Savelly | Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1993 | Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1994 | Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1995 | Fotbalový turnaj O pohár Savelly 1996

 

Autor článku: Alda (podzim 1994)

Vložil: Milan (4.1.2013)

 

Náhledy fotografií ze složky 06 Kronika šestá: Podzim a zima 1994

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář