Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy 2022

Neděle 2. října 2022, hřiště pod Holednou v jundrovské oboře

Fotbalové dresy z nedělního fotbalového turnaje ještě ani pořádně neuschnuly v sušárně, což se však nedá říci o sportovní rubrice na zadní straně dnešního denního tisku. Čerstvé informace z dějiště turnaje na Holedné přináší naše tradiční reportáž, o kterou nebudete ochuzeni. Které družstvo se nakonec stalo vítězem turnaje? Kdo se stal nejlepším střelcem? A kdo autorem nejhezčí branky a zároveň držitelem cenu Antonína Panenky? To vše prozradí následující řádky.

Turnaj o Pohár Bobří stopy se poprvé uskutečnil v roce 1999 a tak na letošek připadl jeho již 24. ročník. Celkově se však fotbalové turnaje na Holedné a dalších místech pořádají již od roku 1980, což je dohromady 23 sezón a více než 40 turnajů. Mezi zakladatele této tradice patří dva dlouholetí účastníci turnajů Jestřáb a Sharp. Oba dva se po více jak desetileté pauze vrátili letos zpět na fotbalové plácky, aby si s námi jednak kopnuli pro radost do meruny, alr také osobně zkontrolovali, zda někdo neohrožuje jejich postavení tabulce střelců. Sharp přišel dnes na Holednou s bilancí 598 branek, Jestřáb měl skóre 398. Počasí se v neděli 2. října 2022 vydařilo, svítilo slunce a bylo okolo 17 stupňů ve stínu. Utkání v hraná na 2x15 minut mohla začít.;

 

Propozice

Hráno na lesním hřišti v oboře Holedná v brněnském Jundrově. Hrací čas 2x 10 minut. Počet hráčů na hřišti od 3+1 po 5+1.

Sestavy

Bystřice pod Hostýnem:

Bobří stopa Brno:

 

Výsledky

Bystřice pod Hostýnem – Bobří stopa Brno 5:7 (1:1)

Branky: 3 Rolf, 2 David – 5 Sova, Vojta, Sharp

Úvod prvního duelu nabídl opatrnou hru zaměřenou na dobrou defenzivu, než se obě mužstva stačila na hřišti lépe poznat a najít slabiny soupeře. Jako první se střelecky prosadil Sova, jenž byl v roce 2018 časopisem Stadion vyhlášen talentem roku. Na druhé straně pak odpověděl Rolf, jehož utažená střela z větší vzdálenosti zamířila přesně k pravé tyčce, a bylo vyrovnáno. Po změně stran už Brněnští útočili směrem k ohradě a jako by to byla voda na jejich mlýn. Postupně si vypracovali náskok 1:4 a zdálo se být rozhodnuto. Střelcem čtvrtého gólu byl Sharp, který si všiml české uličky, skrze kterou míč technicky vyslal směrem do sítě! Ovšem poté snížil David, když propasíroval míč skrze brankáře a zanedlouho po rohovém kopu už to bylo jen o gól. Hned tři hráči promáchli míč a na konci fronty už byla jen Rolfova levá kopačka – 3:4. Když tam po dalším brejku stejný hráč skluzem doklepával z úhlu míč do prázdné svatyně, bylo dokonce vyrovnáno. Bobří stopa vyslala na hrot Vojtu, který se po dlouhodobé rekonvalescenci ukázal v perfektní kondici a formě. Právě on byl právě jedním ze střelců dalšího gólu, čímž dorovnal v tabulce střelců Předáka, na kterého si brousil zuby již několik let. Ještě jednou hoši z Bystřice dokázali srovnat skóre, to když na své skvělé jarní výkony navázal David. Stopař místo střílení branek byl nejpilnějším nahrávačem, z čehož těžil zářící Sova, jenž se pěti přesnými zásahy podílel na konečném výsledku 5:7.

 

Bobří stopa Brno - Bystřice pod Hostýnem 9:2 (4:1)

Branky: 7 Sova, Sharp, Vojta - Rolf, Jestřáb

Po pětiminutové pauze se šlo opět na plac a na první změnu skóre se nečekalo ani dvě minuty. Kdo si doposud myslel, že sovy utočí spíše v noci, byl na omylu. Sova fotbalová hýřila aktivitou a svůj další zářez na pažbu si připsala perfektní střelou do růžku. Tým Bystřice zareagoval v zápětí. To Rolf dlouhým nákopem směrem k ohradě hledal své spoluhráče, ale k překvapení všech míč přeletěl celé hřiště a zapadl přímo do branky – 1:1. Do poločasu je již nic zvláštního nestalo, to jen Sova si po nahrávkách Stopaře přispal další tři branky a pak následovala přestávka na pití. To si to již okolním hvozdem brousil Jestřáb a po chvíli přemlouvání si připsal svůj podzimní debut. Sova si v druhém poločase dál vesele na svůj účet na lístku připisoval další čárky a už by se z toho dal udělat docela slušný plot. Hvězdný moment pak přišel také pro Sharpa, když umístěnou křížnou střelou nedal brankáři šanci a připsal si svůj 600. gól fotbalové kariéry! To ale nebylo vše. Na hřišti se hbitě pohyboval také Jestřáb a opět jako na jaře měl ukryté eso v rukávu. Kousek za polovinou hřiště nabral ve vzduchu letící míč na svoji levačku a nechytatelnou pumelicí ho přišpendlil do levého horního růžku. Můžeme hovořit o velkém štěstí, že byly na branky před turnajem instalovány sítě. Míč by zcela jistě jinak doletěl až do Bystrce k zoologické zahradě. Tato branka alespoň zkorigovala jednoznačný výsledek, který skončil sedmibrankovým rozdílem.

 

Bystřice pod Hostýnem - Bobří stopa Brno 3:1 (3:1)

Branky: Ondra B., Martin, Jestřáb - Vojta

O vítězi poháru už sice bylo rozhodnuto, ovšem zápas navíc alespoň o čestný úspěch se nakonec, ač zkráceně na jeden poločas, odehrál. Bystřičtí tentokrát vsadili na Davida v brance a ten svým skvělým výkonem zabránil dvěma jasným tutovkám. Na druhé straně se po vyběhnutí brankáře prosadil do odkryté branky Ondra a po dalším protiútoku přidal pojistku Martin. V závěru sice Vojta svým třetím gólem v turnaji ještě snížil na nejtěsnější rozdíl, to bylo ale od hráčů v červených barvách vše. Jestřáb ve velké šanci před prázdnou brankou nedosáhl na míč a už to vypadalo, že mu jubilejní gól uteče. Přesto se v posledních vteřinách dostal ještě do jedné šance, ale ani nadvakrát, gólmana nepřekonal. Až do třetice se míč záhadně opět vrátil na jeho „kopačky“ a perfektním lobem poslal míč do sítě. Následoval pravý nefalšovaný výbuch nadšení a radosti, jako když Antonín Panenka „vršovickým dloubákem“ rozhodl finále v Bělehradě 1976. Sečteno podtrženo, Jesťa završil turnaj svojí brankou číslo 400 a po právu musíme říci, že to byl gól krásný a zasloužený.

Konečné pořadí

1. Bobří stopa Brno 2-0-1 17:10 6 bodů, 2. Bystřice pod Hostýnem 1-0-2 10:17 3 body

Střelci turnaje

1. Sova 12

2. Rolf 4

3. Vojta 3

4. - 6. David, Sharp a Jestřáb po 2

7. -8. Ondra a Marttin po 1

Kromě jubilejních branek Sharpa a Jestřába se v tabulce také zadařilo Vojtovi, který poskočil na 11. místo a definitivně odsnunul Předáka. Dva vstřelené góly posunuli na velmi hezkou 18. příčku Davida. Skokanem dne se stal nejlepší střelec turnaje Sova, který se posunul na 21. místo. Všem střelcům gratulujeme! Uznání si zaslouží i hráči neskórůjící a zejména pak děvčata Kristýna a Ema za statečný výkon.

V průběhu měsíce listopadu jste srdečně zváni na pokračování fotbalového ročníku 2022, kdy se v obci Silůvky připravuje již další XXVI. ročník Divošského poháru. Přesný termín prozatím není určen, rozhodovat o něm bude počet přihlášených účastníků a také počasí. Sportu zdar a fotbalu zvlášť!

Reportáž na iKlubovna.cz: https://www.iklubovna.cz/clanky/xxiv-rocnik-poharu-bs-ve-znameni-vyhry-brna-a-navratu-legend-3897

Autor článku: Rolf (2.10.2022), vložil: Milan (26.11.2022)

Kam dál: Fotbalové turnaje | O pohár Osmičky | O pohár Savelly | O Divoký pohár | O pohár Bobří stopy | Tabulka fotbalových střelců | Hřiště pod Holednou | Hřiště na Lesné (Nejedlého) | Hřiště Bedřichov | Hřiště Pikárec | Hřiště na Ptačině v Adamově | Hřiště Pod Lipami v Silůvkách

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář