Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O Divoký pohár 2022

Neděle 27. listopadu 2022, hřiště Pod Lipami v Silůvkách

Propozice

Hráno na fotbalovém hřišti v ulici Pod Lipami v Silůvkách. Hrací čas 2x 10 minut v základní části, 2x 10 minut v zápasech o umístění, prodloužení 2x 5 minut. Počet hráčů na hřišti 4+1, ve finále 5+1.

Sestavy

Dva Divoši: Míla, Vláďa, Honza Bouzek, Jestřáb, Aleš Deutsch

Silůvky A: Capy, Zdeněk Hrouzek, Marek, Svišť, Filip

Silůvky B: Vojta Hanuš, Peter, Hory, Ziki, Mara M.

 

Výsledky

Základní část

Dva Divoši Brno - Silůvky A 1:0 (1:0)

Střelci branek: Jestřáb

V úvodním duelu čekal tým Divochů tvrdý oříšek a to v podání „Áčka“ Silůvek, jehož hoši dobře znali místní pažit a každý drn. Tým z Brna však nasadil v úvodu do branky Mílu, který si vzal neprůstřelné rukavice a takticky okoukával hru soupeře, aby se poté plný sil mohl vydat na zteč. Od začátku na hrotu se jako větřík proháněl třetí nejlepší střelec historie Jesťa, který číhal na hranici offside na svoji příležitost. Nakonec se stal jediným autorem branky tohoto střetnutí a zapsal si tak do dlouhodobé tabulky již svůj 401. zásah.

 

Silůvky A - Silůvky B 1:5 (1:2)

Střelci branek: Capy - Mara M. 2, Ziki 2, Peter

Po krátké pauze nastoupili jak bývá vždy zvykem na plac poražení z úvodu a doposud jen přihlížející druhý domácí tým - „Béčko“ Silůvek, které odpočaté a plné sil bylo v malé výhodě. Souboj znalců místního tvárníku nabídl větší brankové hody a činilo se zejména duo Mara a Ziki, kteří si oba připsali po dvou gólech a přispěli tak k přesvědčivé výhře svých barev. Tým pod dirigentskou taktovkou Vojty tak vkročil do turnaje na jedničku. Potvrdilo se pravidlo o nevýhodě domácího prostředí. "A" tým vedený v zápise jako domácí nezvládl tlak a očekávání obecenstva a odešel podruhé bez zisku bodu. Posila "Áčka" Svišť tak zisk hezkého třetího místa okomentovala slovy: "Kvalita soupeřů byla vysoce nad moji úroveň...."

 

Silůvky B - Dva Divoši Brno 7:2 (3:1)

Střelci branek: Mara M. 5, Hory, vlastní Vláďa - Míla, Aleš Deutsch

Souboj o první místo v tabulce tak domácí „B“ tým svedl s velezkušeným týmem Divochů, který brzy završí 30 let své činnosti. Mezi nejdůležitější momenty se zapsala Jestřábova přesná nahrávka do brejku, do kterého se dostal Míla a ten v takových situacích nemýlí. Jeho precizní a chladnokrevné zakončení v chladném dni nenechalo chladným místní ochozy, ze kterých se nesl potlesk a aplaus. V brance se zrovna nacházející se Vojta se natahoval jako Lev Jašin v nejlepších letech, ale ani to nestačilo. Do análů se nesmazatelně zapsala další divošská hvězda Vláďa, který dle zákulisních informací doma rád luxuje koberce, utírá prach a vymetá pavučiny. A právě poslední dovednost ukázal tribunám v plné kráse. V brankové síti se do té doby k zimnímu spánku uložení pavouci, museli dát na útěk směrem do Dolních Kounic. Právě tam je vyhnal nezadržitelně letící míč z Vláďovi kopačky. Jedinou vadou této pohledné fotbalové akce bylo, že jednalo o zásah do vlastní branky. Rozdílovým hráček utkání byl opět silůvecký Mara, který si přispal na pažbu pět zářezů, což rozhodlo o výsledku. Alespoň náplastí v druhé půli byl gól Aleše, který u Divochů hostoval z týmu Železárny Prostějov.

 

Křížová tabulka po základní části

  Silůvky A Silůvky B Divoši Skóre Body Pořadí
Silůvky A   1:5 0:1 1:6 0 3.
Silůvky B 5:1   7:2 12:3 6 1.
Divoši 1:0 2:7   3:7 3 2.

 

Finále

Dva Divoši - Silůvky B 2:2 (1:1), na penalty 0:5

Střelci branek: Míla, vlastní Peter - Mara M. 2, rozhodující penalta Vojta Hanuš

O tom kdo nakonec pozvedne Divošský pohár nad hlavu se rozhodlo ve finálovém utkání, které přineslo vyrovnanou bitvu. Svým 693. gólem v kariéře se dnes podruhé prosadil Míla, na druhé straně pak skóroval dvakrát dnešní nejlepší střelec Mara. Díky vlastenci Petera, který se trefil do nesprávné branky tak došlo na prodloužení, ve které diváci branku neviděli. Rozhodnout tak musel ošidný penaltový rozstřel. Ten skončil velmi jednoznačným rozdílem a již po třetím kole bylo jasno. Rozhodující branku si na své konto připsal Vojta, který tak uzavřel symbolicky sezónu 2022. Blahopřejeme tedy týmu Silůvky „B“ k zisku cenné trofeje!

 

Konečné pořadí turnaje

1. Silůvky B
2. Dva Divoši Brno
3. Silůvky A

 

Střelci turnaje

1. Mara M. 9

2.-3. Míla a Ziki po 2

4.-8. Capy, Peter, Hory, Aleš Deutsch a Jestřáb po 1

Vlastní branky: Vláďa a Peter

Fotbalové turnaje budou mít další pokračování v roce 2023, kdy se pravděpodobně na jaře odehraje XXV. ročník poháru Bobří stopy a na podzim by měl proběhnout XXVII. turnaj o pohár Dvou Divochů. Přesná data, dějiště turnajů a další podrobnosti přineseme včas opět zde na webu IKlubovna. Zelená je tráva, fotbal to je hra! Sportu zdar!

 

Kam dál: Fotbalové turnaje | O pohár Osmičky | O pohár Savelly | O Divoký pohár | O pohár Bobří stopy | Tabulka fotbalových střelců | Hřiště pod Holednou | Hřiště na Lesné (Nejedlého) | Hřiště Bedřichov | Hřiště Pikárec | Hřiště na Ptačině v Adamově | Hřiště Pod Lipami v Silůvkách

Autor článku: Rolf (nepřítomen na turnaji), vložil Míla (27.11.2022)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář