Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy 2019

Sobota 25. května 2019, hřiště Sokolovna Bystřice pod Hostýnem

Tradiční termín v závěru měsíce trávy, sobota 25. května, se stala dnem XXI. Ročníku fotbalového turnaje o Pohár Bobří stopy. Již podruhé zavítala tato prestižní sportovní akce na Zlínsko, do malého městečka Bystřice pod Hostýnem. Účast přes všechna očekávání byla nakonec více než hojná, dorazilo více než 20 účastníků a dokonce i nějací diváci, kteří naplnili ochozy stadionu místní Sokolovny.

 

Sestavy

Bystřice „A“: David, Ondra, Frank, Milan, Kateřina
Bystřice „B“: Red, Ondřej, Petr I., Petr II., Oliver
SPJF Brno: Sova, Olda, Pirátka, Sandra, Stanislav
Vyškov: Rolf, Martin, Tom, Pepík, Martička

Zápasy turnaje hrané na 2x 8minut každý s každým a odvety.

 

Výsledky

Brno – Bystřice „B“ 3:8 (1:5)
Střelci branek: 3 Sova – 6 Ondřej, 1 Petr, 1 Red
Na místě slepený tým Brna a neznámý nováček hráčů Bystřice podpořený Redem. To byli dva soupeři na úvod turnaje. První poločas ukázal jasnou převahu týmu z města pod Hostýnem, v jehož barvách zářil teprve 9 letý Ondřej. Ač na druhé straně hrající Sova po změně stran zkompletoval hattrick, výrazné výhře Bystřice „B“ nezabránil.

Bystřice „A“ – Vyškov 4:4 (1:2)
Střelci branek: 2 David, 2 Ondra – 4 Rolf
O poznání vyrovnanější duel nabídl sehraného týmu Bystřice „A“ a tradičního účastníka Vyškova. Tým z Hané se díky Rolfově zásahu křížem dostal do vedení a soupeři po celou dobu ve skóre odskakoval. Důrazem se v koncovce prezentoval také David, který po poločase vyrovnal a svou druhou trefou poté zařídil v závěru utkání nerozhodný výsledek, když na čáře přetlačil brankáře Toma. Ten jinak plno míčů vytlačil mimo tři tyče jako kdysi v 60. letech hrající legendární sovětský brankář Lev Jašin, přezdívaný „Černý pavouk“.

Bystřice „B“ – Vyškov 8:4 (4:1)
Střelci branek: 6 Ondřej, 2 Red – 2 Rolf, 1 Martin, 1 Tom
Druhé bystřické družstvo pokračovalo ve své krasojízdě a opět díky vydařené první půli se mohlo těšit komfortnímu náskoku. O ten se postaral opět Ondřej, který si držel neuvěřitelný průměr hattrick na poločas. Nutno však dodat, že celý tým pracoval kompaktně a jistě i směrem dozadu. Přesto se však Vyškováci prosadili. Kromě Rolfa přesně zakončoval Martin a jeden zásah si připsal i brankář Tom, který se na chvíli vysunul na hrot a pohotově zakončil z malého vápna přímo do sítě.

Bystřice „A“ – Brno 3:3 (2:0)
Střelci branek: 2 Ondra, 1 David – 2 Sova, vlastní David
Brňané po úvodním nezdaru zakombinovali se sestavou i taktikou a s novou strategií se postavili proti domácímu týmu. Ten však první půli kontrolovat a slibný dvoubrankový náskok nenasvědčoval nějakému dramatu. Opak byl však pravdou.  Spravedlnost do svých rukou vzal Sova a jeho skvělé průniky znamenali vyrovnání a vzadu předvedl několik skvělých zásahů brankář Olda. Bystřice šla sice ještě jednou do vedení, ale závěrečný tlak Brna přinesl své ovoce. I s pomocí vlastní branky se podařilo vybojovat remízu a první bod do tabulky.

Bystřice „B“ – Bystřice „A“ 5:3 (1:2)
Střelci branek:  2 Red, 2 Ondřej, 1 Petr – 3 David
Ztracená výhra v závěru se na bystřickém „Áčku“ nepodepsala. „Béčko“ sice otevřelo skóre, ale ostrostřelec ze střední vzdálenosti David byl proti. Do poločasové pauzy nejen skóre otočil, ale dokonce po změně stran zaznamenal hattrick. Na pilu zatlačil však i Red, který opět branky spoluhráčům nejen připravoval, ale dvě také sám vsítil a „podhostýnská rezerva“ tak měla po třech zápasech nejen plný počet bodů, ale i náskok na ostatní, kteří se vzájemně obrali remízami.

Vyškov – Brno 3:3 (1:1)
Střelci branek:  3 Rolf – 2 Sova, vlastní
Závěrečné utkání první části turnaje před odvetami svedlo proti sobě dva tradiční rivaly, kteří se o poháry přou spolu od podzimu 2001, tedy téměř 18 let! Zatímco ofenzivu týmu z Hané řídil opět Rolf, na druhé straně mu velmi zdatně sekundoval Sova, o kterého se v době jeho angažmá v havířovském časopise Komár prý zajímal i Baník Ostrava. I tento zápas nabídl velmi vyrovnanou hru, ve které zazářili také nováčci a mladší hráči – bojovná a běhavá 8 letá Martička či na druhé straně brankář Olda. Tabulku tak po prvních zápasech vedla Bystřice „B“ se ziskem 9 bodů, ostatní tři týmy měly shodně po 2 bodech!

Bystřice „A“ – Bystřice „B“ 4:2 (1:2)
Střelci branek:  3 David, 1 Ondra – 2 Red
Po jednozápasové odmlce opět bystřické „Áčko“ proti „Béčku“, které tak již mohlo při pohár 11případném vítězství slavit s předstihem prvenství na turnaji. Poločasové vedení však neudrželo, možná i díky tomu že mlčel nejlepší kanonýr turnaje Ondřej a také díky Frankovi, který ač prozatím ze země nedosáhl na břevno, předvedl výkon na hranici sebeobětování a některé bomby mířící do branky zastavoval vlastním tělem!

Brno – Vyškov 4:3 (2:2)
Střelci branek:  4 Sova – 2 Martin, 1 Rolf
Druhé jihomoravské derby opět nabídlo nesmlouvavý boj! Stupňující se horko a únava se podepsala i na přesnosti a tak se jednalo spíše o bitvu o každý míč. To vyhovovalo mladším a pohyblivějším hráčům a tak si na své přišel i Milan, Marta, Martin či dokonce 6letý Pepík. V druhé půli prokázal zkušenosti z tropického pásma Sova, který se zvýšenou teplotou vzduchu nenechal otrávit a postaral zkompletoval celé kvarteto gólů. Rolfův trajektil od půlky sice málem protrhl síť za Oldou, pro Brno to však i přesto znamenalo těsnou výhru a naděje na medailové příčky.

Bystřice „B“ – Brno 6:3 (4:2)
Střelci branek:  5 Ondřej, 1 Red – 3 Sova
O tu nejvyšší zlatou však měl stále zájem tým Bystřice „B“, který v pauze rozmasíroval lýtka Ondřejovi, který do západu vletěl opět jako uragán lámající rekordy na stupnici Richterovi škály. Brno se sice nevzdávalo a Sova zřejmě místo glukózy z pumpičky pouštěl do organismu benzín a jezdil po place jako motorka. Ani tři krásné góly však nestačili. Bystřické „Béčko“ tak již nemohlo být předstiženo a jeho hráči tak mohli zaslouženě jít na svačinu na gothaj s rohlíkama!

Vyškov – Bystřice „A“ 1:2 (0:0)
Střelci branek:  1 Rolf – 2 David
Zamíchat ještě pořadím v tabulce chtěl i Vyškov, kterému v třech zápasech po sobě výhra unikala vždy v závěru. Horko však již dělalo svoje a tak někdy bylo těžké rozeznat, zda na vás letí zrovna balón a nebo se jedná o fata morgánu! Dlouhou dobu se nikdo neodvažoval otevřít hru a tak to na sebe vzal opět Rolf. Na vlastní polovině si připravil střeleckou pozici a umístěnou střelu do levého horního růžku Frank vytáhnout nedotáhl, byť se vyšponoval nejvýše co to šlo a míč lízl jeho rukavice – 1:0. když už to vypadalo konečně na výhru, dostal se v předposlední minutě k odražené střele David a strážce svatyně Tom byl bezmocný. V posledních vteřinách přišel ještě jeden brejk opět David ani tentokrát nezaváhal a vzal tak Vyškovu definitivně vítr z plachet!

Vyškov – Bystřice „B“ 3:2 (2:1)
Střelci branek:  2 Rolf, Martin –  1 Petr II., 1 Red
Ač se na pořadí těchto dvou týmů nemohlo již nic změnit, nepostrádal zápas svůj náboj. Aspoň čestný úspěch, to byl cíl Vyškova. A v úvodu ho začal naplňovat hned Rolf, který technickou střelou do dolního levého rohu poslal zelené barvy do vedení. Po vyhraném souboji ve středu pole se dostali zelení znovu do přečíslení, které zakončil s ledovým klidem Martin. Rozhodnuto však stále nebylo, na druhé straně po výletě zkorigoval skóre Petr II. Pojistku tak v druhém dějství přinesl 13 zásah vyškovského kapitána. A na první výhře klubu z Hané nezměnil ani gól Reda, který se ukázal již pouze kosmetickou úpravou skóre.

Brno – Bystřice „A“ 6:6 (2:2)
Střelci branek:  3 Sova, 3 Red – 3 David, 2 Frank, 1 Ondra
Teoretickou šanci na druhou příčku živil stále tým zpod Špilberka. Aby na stříbrné medaile dosáhl, potřeboval ukořistit vítězství o čtyři branky, aby vyrovnal nepříznivé skóre v tabulce oproti týmu Bystřice „A“. Hostům doplnil již polorozpadlou sestavu Red, na což domácí zareagovali mistrným tahem, vysunutím Franka na hrot. Ten se v koncovce hned dvakrát nemýlil a dopomohl „Áčku“ uhrát cennou remízu na závěr.

Tabulka

1. Bystřice „B“   4 – 0 – 2  31:20  12 bodů
2. Bystřice „A“  2 – 3 – 1  22:21   9 bodů
3. SPJF Brno      1 – 3 – 2  22:29    6 bodů
4. Vyškov           1 – 2 – 3  18:23    5 bodů

 

Střelci turnaje

1. Ondřej V. 19
2. Sova 17
3. David 14
4. Rolf 13
5. Red 12
6. Ondra B. 6
7. Martin 4
8. Frank 2
9.-11. Tom, Petr I., Petr II. po 1

dsc_0796--1-.jpg

Fotbalová sezóna nám bude pokračovat možná nějakým přátelákem v létě na Pikárci a následně pak již XXIII. ročníkem turnaje o Divošský pohár, který by se měl uskutečnit v Brně někdy v průběhu října nebo listopadu. Pozvánku včas zveřejníme opět na iklubovně. Tak sportu zdar, a fotbalu zvlášť!

Zájemci o turnaje BS a DD mohou psát na email: radim.kejik@spjf.cz

 

Autor článku: Rolf (28.6.2019)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář