Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy 2018

Jubilejní XX.ročník poháru Bobří stopy a celkově již LXII. fotbalový turnaj lidí kolem SPJF a Buffala se uskutečnil 26. května 2018 v Brně na Lesné. Zdejší plácek se již podruhé stal dějištěm turnaje, kterého se zúčastnilo včetně nehrajících diváků 19 osob. Na 2x10 minut hrál každý s každým a přišlo i na odvetná utkání. Nastoupil tradiční účastník turjanů Moravští Indiáni z Vyškova, dále TJ Starý Lískovec a FC Limonádovny Lesná a přilehlé obce.

Sestavy
Vyškov: Rolf, Red, Lukáš a Svišť
Lískovec: Míla, Michal Otáhal, José, Kuba a Káťa
Lesná: Vojta, Renča, Charlie a pan Hanuš

Výsledky
Lesná – Lískovec 1:3 (1:0)
Branky: Vojta – Milan 2, Michal
V úvodním střetnutí se potkali v brněnském derby hráči domácí Lesné a mladý výběr Starého Lískovce. Střelcem první branky se stal Vojta, který tam vyjádřil tlak a převahu svého týmu, a také znalost domácího prostředí. Tým Lískovce srdnatě odolával, až se v druhé půli dočkal vyrovnání.  Své brilantní sólo dotáhl po šťastném odrazu míče Milan a bylo vyrovnáno. V závěru zápasu už tým z jihu Brna kontroloval vítězství, jelikož po dvou průnicích do zkoprnělé obrany zaznamenal ještě dva přesné zásahy. Střelci se stali talent z Měřína Míša Otáhal a opět nenápadnou akcí s míčem přilepeným ke kopačce se prosadila divošská ikona Míla.

Vyškov – Lesná 8:0 (5:0)
Branky: Red 5, Lukáš 2, Rolf
Co se nepovedlo hráčům Lesné a přilehlých obcí na L v prvním zápase, to se už vůbec nepovedlo v tom následujícím. Nejenže pokračovalo střelecké trápení domácího mančaftu, ale po změně stran se s brankami do jejich sítě roztrhl pytel a vyškovský ostrostřelec Red byl u toho hned 5x a dal vzpomenout na staré debakly na Holedné, které od vyškováků schytali několikrát před 15 lety Chomtáci.

Vyškov – Lískovec 4:2 (2:2)
Branky: Lukáš 2, Red, Rolf – Michal, Milan
Jako třetí v pořadí se jako vždy utkali vítězná družstva. Vyškov vyslal na hrot svého druhého šutéra Lukáše a ten se za přízeň realizačního týmu odvděčil dvěma góly, jako v utkání předchozím. To ovšem Vyškov musel reagovat na úvodní gól z brejku, který do zcela rozhozené obrany zasadil Michal. Do šaten, tedy spíše sednout si na zídku vedle hřiště pod modříny a borovice, se šlo však za stavu 2:2. To do vápna zatáhl totiž míč Milan a nečekán, nezván a nikým z obránců neobtěžován převedl padající paraplíčko, které se od vzdálenější pravé tyče z pohledu střelce odrazilo do té levé a následně do sítě. Milan za tento kousek dostal také na závěr ocenění od televizních diváků – cenu Romana Kuklety!! Po změně stran nakonec přišlo rozhodnutí z kopačky Reda, který pumelicí z voleje nedal Josému šanci. Poté se v souboji jeden na jednoho protáhl do koncovky Rolf a po kličce brankáři měl úlohu jednoduchou – 4:2!

Lískovec – Lesná 4:2 (2:1)
Branky: Michal 2, Milan 2 – Vojta, Charlie
Neúprosným bojem o každý míč se stal pořadový zápas číslo 4. Hráči Lesné a přilehlých obcí na písmeno L se o přestávce posilnili svačinou a po taktickém rozboru šli do utkání s odhodláním zamířit míč i do branky. A to se skutečně povedlo a byl u toho opět Vojta. V závěru druhé půle za stavu 3:2 se po dorážce z úhlu prosadil Charlie a rázem z jasného duelu bylo drama. Lískovec měl však vepředu sehrané duo Michal-Milan a oba dva se do listiny střelců zapsali hned 2x. Pojistku do odkryté obrany zasadil nejmladší střelec turnaje a Lískovec si připsal za vítězství 4:2 šest bodů do tabulky.

Lesná – Vyškov 3:8 (3:4)
Branky: Charlie 2, Vojta – Lukáš 3, Red 3, Rolf, Svišť
Po třech prohrách už neměl tým z Lesné kam couvnout a trenér nařídil taktiku „jedinou obranou je útok“. A skutečně ze z utkání stalo perfektní drama, Lesná dokázala dvakrát srovnat skóre na 2:2 a poté na 3:3, ovšem poločasové vedení strhnul na svou stranu Vyškov. Útočné duo Red – Lukáš si připsalo hattrick a svůj premiérový zásah přidal také Svišť. Nakonec z toho po druhém poločase byl výsledek 3:8, ovšem FC Merito Lesná odešla ze hřiště se ctí a po bojovném výkonu ukázala, že se s ní příští turnaj musí počítat!

Lískovec – Vyškov 0:2 (0:0)
Branky: Red, Lukáš
Ještě s šancí na prvenství vstupovala parta hráčů z Lískovce, ovšem potřebovala vyhrát o 7 branek, aby měla při stejném počtů bodů lepší skóre. Situaci jim mírně ulehčoval Redův potomek, vyžadující si otcovskou péči a tak musel nejlepší střelec turnaje hrát vyloženě jen po levé straně hřiště, poblíže dětského hřiště. Lískovečtí tak pronikali dopředu z pravé strany, ale kromě dobré defenzívy jim situaci ztěžovalo velmi horké počasí, které stálo hráče spoustu sil. Nakonec se bezbrankový stav prolomil až ve druhém dějství a stejně jako předchozí vzájemný zápas rozhodla Redova střela. V závěru pak přidal druhou branku lobem skoro z poloviny hřiště Lukáš a Vyškov si dokráčel bez porážky na 1. místem.

Konečná tabulka turnaje
Vyškov   4 0 0    22:5  12 bodů
Lískovec 2 0 2     9:9   6 bodů
Lesná     0 0 4     6:23  0 bodů

Střelci
1. Red 10
2. Lukáš 8
3. Míla 5
4. Michal Otáhal 4
5. - 7. Rolf, Vojta a Charlie
8. Svišť

Příští fotbalovou akcí bude již XXII. ročník Divošského poháru, který by se měl uskutečnit na podzim na Holedné v Brně-Jundrově. Termín bude ještě upřesněn, zřejmě to bude v průběhu října či listopadu 2018.  Předběžní zájemci se mohou již nyní hlásit na email radim.kejik@spjf.cz  (Rolf) nebo fandafandafanda@seznam.cz (Míla).

 

Autor článku: Rolf

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář