Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O Divoký pohár 2017

Sobota 4. listopadu 2017, hřiště Sokolovna v Bystřici pod Hostýnem; účast z Divochů nikdo!

Sobota 4. listopadu 2017 přinesla v regionu pod Hostýnem hezké podzimní počasí, které bylo ideální pro příjemný sportovní den. Jelikož do Brna na Holednou by nakonec dorazil velmi malý, skoro až mizivý počet účastníků, odehrál se fotbalový turnaj nakonec v areálu bystřické Sokolovny. Nakonec se podařilo dohromady poskládat tři sestavy a nastoupili tak proti sobě tři mužstva. Domácí tým Bystřice pod Hostýnem, tradiční účastník a favorit Moravští Indiáni Vyškov a do třetice úplný nováček parta FK Chomýž. 

dd8

Bystřice – Chomýž 9:5 (5:3)

Střelci branek: Marek 8, Milan 1 – Erik 3, Pavel 2

První utkání ukázalo, že platí pravidlo hlavní obranou je útok a tuto taktiku používal hlavně tým Chomýže. Ten vysunul všechno dopředu a pak se na jeho branku valila jedna lavina za druhou. Po pár minutách už to bylo 4:0 a ač se do poločasu podařilo náskok dotáhnout, na body to nestačilo. Husarským kousek se blýskl Marek, který vsítil 8 branek. Pěkným gólem skluzem se prezentoval Milan, který na sebe upozornil dobrými výkony při jarním turnaji v Třebíči.

dd1

Vyškov - Bystřice 5:3 ( 3:2)

Střelci branek: Rolf 4, Toni 1 – Martin 1, Pavel 1, Marek 1

Gólová smršť bystřického týmu v dalším duelu již však nepokračovala. Zkušený tým z Vyškova hrál dobře dozadu a snažil se zužitkovat brejkových situací. Jednu z nich v závěru proměnil Rolf, když centr z levé strany umístil placírkou z voleje přesně do pravého horního růžku a pavouci museli ven. V druhém dějství již publikum mnoho branek nevidělo a ani gól Marka na průběžných 4:3, již pro tým Bystřice zisk bodů nepřinesl. Naopak z jednoho protiútoku padla poslední branka a bylo rozhodnuto.

 

Chomýž – Vyškov 2:9 (1:5)

Střelci branek: Erik 2 - Toni 3, Rolf 3, David 2, Pirátka 1

Černý kůň turnaje, nováček z Chomýže, který pomýšlel před začátkem turnaje vysoko nevstoupil ani do druhého utkání dobře. Již po 15 vteřinách lovil Pavel míč ze sítě, když mu na housle zahrál ač nechtěně nahrávající Rolf. Potom už jako černá ruka řádilo duo David-Toni, kteří si vytvořili šancí snad na deset branek. Své šťastné chvíle se dočkal i Erik, který za Chomýž dvěma góly korigoval výsledek. Do něj však promluvila Pirátka, která coby jediná dívka turnaje, skórovala do odkryté branky.

dd3

Chomýž – Bystřice 9:6 (6:4)

Střelci branek: Erik 5, Pavel 3, Rolf 1 – Marek 5, David 1

Velmi napínavým se stalo druhé „podhostýnské derby“ mezi Chomýží a Bystřicí. Odveta za první prohru i bratrský souboj dvou ostrostřelců. Erik proti Markovi! Tento souboj skončil nyní nerozhodně 5:5. Ovšem tentokáte měl větší důvod k radosti mladší ze sourozeneckého dua. Jeho družstvu se podařilo udržet nadějný poločasový výsledek a na konečném skóre opět nemohla chybět oblíbená „devítka“!

dd4

Bystřice – Vyškov 2:6 (2:3)

Střelci branek: Marek 1, Rolf (vlastní) – Rolf 3, David 2, Toni 1

Již tento duel mohl týmu z Vyškova definitivně zajistit první příčku, stačilo proti Bystřickým uhrát nerozhodný výsledek. Ovšem tak lehký úkol to nebyl. Již v úvodu vyšachoval obranu Vyškova Marek a šťastně odražený míč poslal na druhý pokus za brankovou čáru - 0:1. Netrvalo dlouho a bylo vyrovnáno. V podobné schumáži před brankou vypadl brankáři míč z rukou a Rolf před prázdnou brankou nezaváhal. Stejný hráč skóroval i za chvíli, ovšem do nesprávné branky. Markovu střelu sice zblokoval, ale míč vzal opačnou faleš a stočil se za pomoci odrazu tyčky až do brány! Přesto Vyškov ještě do poločasu vedl. To se na útočný výlet vydal po celém hřišti energií hýřící David a zavěsil. Poté ještě do poločasu do další útočné akci přidal druhý gól Rolf. Po změně stran ještě Vyškováci výhru pojistili po třech protiútocích a připsali si již celkem 9 bodů, což nemohl nikdo překonat.

dd5

Vyškov – Chomýž 13:1 (6:1)

Střelci branek: Rolf 6, Toni 4, David 2, Pirátka 1 – Erik 1

Ještě zbývalo sehrát závěrečné utkání do tabulky, ve kterém již decimovaná obrana Chomýže nestačila na zdrcující vyškovské manévry. Obraná hra se rozpadla již úplně a některé až příliš laciné branky mohli za to, že se ukazatel skóre zastavil až na čísle 13. Druhý poločas se hrál již za ostrého svitu slunce proti hostujícímu brankáři, který asi ve třech – čtyřech případech viděl míč až v síti, což byl možná jeden z důvodů tak vysokého výsledku.

dd6

Tabulka turnaje o Divošský pohár 2017

  1. Vyškov 4 0 0  33:8 12 bodů
  2. Bystřice 1 0 3 20:25 3 body
  3. Chomýž 1 0 3 17:37 3 body

Finále

Vyškov - Bystřice 6:2 ( 6:2)

Střelci branek: Rolf 4, David 1, Toni 1 – Marek 2

Po sečtení výsledků ještě bylo dohodnuto, že se o první místo sehraje finálové utkání, ve kterém Vyškov vyzval druhý tým Bystřice, doplněn i o hráče třetího týmu. Na Davidův gól odpověděl v zápětí Marek, na 2:1 pro Vyškov upravil po střele téměř z rohu Rolf, kdy nachytal brankáře na hruškách. Ještě jedenkrát Bystřice vyrovnala a to Markem, více však již nestačila. Po tečované střele si vzal Vyškov zpět vedení a když Davidův perfektní přímý kop z dálky lízl Rolf hlavou do sítě, bylo to již 4:2. V závěru se prosadil i talent hrající oficiálně v dresu SK Rusava 8 letý Toni, který po slalomu obranou dal svůj dokonce desátý gól turnaje.

 

Střelci

1. Rolf 21

2. Marek 17

3. Erik 11

4. David 8

5. Pavel 6

6. Pirátka 2

7. Martin a Milan po 1, Rolf vlastní

dd9Pro účastníky turnaje byly připraveny pamětní listy i další drobné ceny

dd10XXI. ročník turnaje od Divošský pohár v kopané, 4. 11. 2017 v Bystčici p. Hostýnem

 

Příští turnaj o Pohár Bobří stopy se odehraje na jaře zřejmě v květnu 2018 ještě na neurčeném místě, zájemci se již nyní mohou přihlašovat na radim.kejik@spjf.cz či fandafandafanda@seznam.cz

Reportáž na iklubovna.cz zde.

 

Autor článku: Rolf

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář