Jdi na obsah Jdi na menu
 

Fotbalový turnaj O pohár Bobří stopy 2013

Sobota 18. května 2013, hřiště v Adamově na Ptačině

Za příznivého počasí se fotbaloví nadšenci z okolí Bobří stopy scházejí třetí květnovou sobotu na netradičním hřišti v Adamově na Ptačině. Hřiště zažívá v rámci fotbalových setkání Bobří stopy svou premiéru. Svými parametry připomíná sportovní arénu v jundrovské oboře na Holedné, pískový povrch, délka hřiště i velikost branek. Dokonce i stoupání ke hřišti od železniční zastávky Adamov mi silně připomíná výstup na Holednou z Jundrova! Hřiště bylo po celonočním dešti dobře připraveno, akorát tak, aby se neprášilo!

Dva Divoši, jako již téměř tradičně, nesloží svůj tým, a tak se já, coby jediný brněnský účastník musím přidružit ke staré adamovské gardě okolo Ďábla, Čápa a Stopaře. Účinkovat budeme pod názvem Uhořelá štěňátka. Rolf tentokrát přivezl kompletní vyškovské družstvo v plné síle, Pardálí stopa se schází v obvyklé konstelaci a Migg navíc přizval nový tým, rovněž z Adamova, který se představil pod jménem Bílá elita.

 

Hrací systém turnaje

V základní skupině každý s každým 2x 15 minut, o pořadí rozhodují body, vzájemný zápas, skóre.

Sestavy

Bílá elita Adamov: Dušan André, Ondřej Synek, Martin Přikryl, Lukáš Krčál, David Kuchař, Lukáš Fiala, Zdeněk Pilař

Pardálí stopa Adamov: Migg, Roky, Sniper, Spiso, Honza, Dave, Pepa

Moravští Indiáni Vyškov: Rolf, Soki, Aleš, Lukáš, Kahn, Kuba

Uhořelá štěňátka Adamov: Čáp, Stopař, Ďábel, Milan, Berny (+David Kuchař v I. utkání, +Migg v I. a III. utkání, +Kuba ve II. utkání)

Výsledky

Pardálí stopa Adamov - Moravští Indiáni Vyškov 2:4 (1:2)

Střelci branek: Sniper, Roky - Kahn 3, Lukáš

Bílá elita Adamov - Uhořelá štěňátka Adamov 1:3 (0:1)

Střelci branek: Lukáš Krčál - David Kuchař 2, Ďábel

Moravští Indiáni Vyškov - Bílá elita Adamov 6:1 (2:0)

Střelci branek: Kahn 3, Rolf 2, Aleš - Martin Přikryl

Uhořelá štěňátka Adamov - Pardálí stopa Adamov 2:2 (1:0)

Střelci branek: Berny, Milan - Dave, Roky

Pardálí stopa Adamov - Bílá elita Adamov 4:1 (1:1)

Střelci branek: Sniper 2, Roky 2 - Martin Přikryl

Moravští Indiáni Vyškov - Uhořelá štěňátka Adamov 6:1 (2:0)

Střelci branek: Kahn 3, Rolf 2, Aleš - Stopař

Křížová tabulka

  BEA PSA MIV UŠA Skóre Body Pořadí
Bílá elita Adamov   1:4 1:6 1:3 3:13 0 4.
Pardálí stopa Adamov 4:1   2:4 2:2 8:7 4 2.
Moravští Indiáni Vyškov 6:1 4:2   6:1 16:4 9 1.
Uhořelá štěňátka Adamov 3:1 2:2 1:6   6:9 4 3.

Tabulka

Pořadí Tým Zápasy Výhry Remízy Prohry Skóre Body
1. Moravští Indiáni Vyškov 3 3 0 0 16:4 9
2. Pardálí stopa Adamov 3 1 1 1 8:7 4
3. Uhořelá štěňátka Adamov 3 1 1 1 6:9 4
4. Bílá elita Adamov 3 0 0 3 3:13 0

Nejlepší střelci

1. Kahn 9 branek

2.-3. Rolf a Roky po 4 brankách

4. Sniper 3 branky

Konečné pořadí turnaje

1. Moravští Indiáni Vyškov
2. Pardálí stopa Adamov
3. Uhořelá štěňátka Adamov
4. Bílá elita Adamov

 

Rolfova reportáž na iKlubovna.cz

Sobota 18.května byla dnem fotbalového turnaje o Pohár Bobří stopy, který se poprvé uskutečnil v Adamově (okres Blansko). Pořadatelem byl totiž vítěz podzimního turnaje, mužstvo Pardálí stopa, které se rozhodlo uspořádat další klání na domácí půdě. Raritou bylo, že proti sobě nastoupili také hned tři adamovské týmy, zatím co jediným cizím účastníkem byl klub z Vyškova.
Pardálí stopa Adamov - Moravští Indiáni Vyškov 2:4 (1:2)
Střelci branek: Sniper, Roky - Kahn 3, Lukáš
Obhájce podzimního prvenství Pardálí stopa na svém domácím hřišti toužila prodloužit vítěznou sérii proti Vyškovákům, kteří však měli na své ztraně zkušené hráče. Úvodní gól se zrodil po nedůrazu v adamovské obraně, terou potrestal Kahn a odražený míč procpal doslova do sítě. Když stejný hráč po rohovém kopu hlavou zamířil do branky podruhé, zdála se být snaha domácích zlomena. Skóre však gólem do šatny zkorigoval Rocky a druhé dějství slibovalo zajímavou zápletku. Jenže druhý rok, druhá hlavička a vyškovský Lukáš zvýšil na 1:3. Ač se domácí rvali o každý míč, o každý kousek hřiště, tak na snižující gól na konečných 2:4 z kiopačky Snipera to nestačilo.
Bílá elita Adamov - Uhořelá štěňátka Adamov 1:3 (0:1)
Střelci branek: Lukáš Krčál - David Kuchař 2, Ďábel
V prvním adamovské derby vyzvala Bílá elita složena z mladších hráčů tým poslepovaný z hvězd SPJF a města Adamova. Rovněž zde zkušenější tým držel mladší tým na uzdě a kontroloval hru. Silnou stránkou bývalého týmu TJ ADAST Adamov, hrajícím dnes pod pseudonymem "Uhořelá štěňátka" (dějí se v tomto měste věru zajímavé věci), byla neprostupná defenziva, zvláště pak stoper Čáp, přez kterého neprošel snad ani jeden balón. V publiku si vysloužil přezdívku "Laurent Blanc", což byl svého času nejlepší obránce hájící dres Francie a Manchesteru United. A přinesl štěňátkám výhru v poměru 1:3!
Moravští Indiáni Vyškov - Bílá elita Adamov 6:1 (2:0)
Střelci branek: Kahn 3, Rolf 2, Aleš - Martin Přikryl
Po malé přestávečce nastupuje Elita do dalšího boje, tentokráte s hostujícím týmem z Vyškova, který měl dnes na svém hrotu nezničitelného bijce Kahna, kterého charakterizoval herní styl Wayne Rooneyho. Pro méně znalé - prostě parní válec který všechno přejede a pak uklidí míč do branky! V první půli měl opět šancí na 2 zápasy a tak alespoň dvakrát se mu podařilo brankáře Elity překonat. Kompaktní hru Vyškova repreznetoval i brankář Kuiba, který kromě perfektnáí práce v brance několikrát rychlou rozehrávnou vyslal své spoluhráče do brejku. Jeden takový ťukes na jeden dotek zakončil brilatně Rolf a po rychlé rozherávce přímého kopu přidal gól druhý. Pěkným průstřelem do sítě z levé strany se prezentoval i největší klenot vyškovského fotbalu Aleš a s Bílou Elitou to nevypadalo vůbec dobře. Její čestný zásah však přece jen přišel asi dvě minuty před koncem. Rolf střelou do kontrukce branky hattrik nezkompletoval a z protiútoku se přesným zásahem trefil Martin na konečných 6:1!
Uhořelá štěňátka Adamov - Pardálí stopa Adamov 2:2 (1:0)
Střelci branek: Berny, Milan - Dave, Roky
Na tahu nyní byla Pardálí stopa, která se najednou ocitla pod tlakem. Jakákoliv bodová ztráta by znamenala konec šancí na obhajobu. Když však stále nedokázala prolomit své střelecké prokletí, udeřil na druhé straně Berny. Červení nyní neměli na co čekat a museli otevřít hru. Šťěňátkům se otevíral vepředu prostror, z kteréhé pramenila velká spousta šancí a hráči se jeden před druhým přeháněli, kdo jich zahodí více. Buď zde byla nepřesná střela a nebo na čáře zakročil fantastický Migg, který držel akcie svého týmu nad vodou. Pardálům se podařilo 2x v průběhu 2.poločasu vyrovnat, ale nakonec mohli být rádi i za remízu. V poslední minutě měl na kopačce rozhodnutí Milan, avšak branku vysoko přestřelil a jednu čárečku na cestě k 600 gólu tak neumazal!
Pardálí stopa Adamov - Bílá elita Adamov 4:1 (1:1)
Střelci branek: Sniper 2, Roky 2 - Martin Přikryl
O umístění čekal na závěr Pardálí stopu a Elitu poslední zápas. Zatím co favorit v červeném ještě mohl usilovat o druhé místo, hráči v bílých dresech by si případnou výhrou zajistili bronz. Vyrovnaný první poločas přinesl skóre 1:1 a to ještě hráči "Bílého baletu" měliz protiútoků minimálně 3 jasné gólovky. Že je druhá půle pro Pardály lepší plovinou zápasu jsme se přesvědčili i nyní. Souvislý tlak se promítnul i do konečného výsledku, který nakonec skončil tříbrankovým rozdílem. Útočné duo Rocky - Sniper se ukázalo v tom nejlepším světle.
Moravští Indiáni Vyškov - Uhořelá štěňátka Adamov 6:1 (2:0)
Střelci branek: Kahn 3, Rolf 2, Aleš - Stopař
Závěrečný duel jak to na turnajích bývá byl zápasem o všechno - finále. Šestibodový Vyškov proti čtyřbodovému týmu Štěnátek. Matematika hovořila jasně - vítěz bere vše, remíza hraje do not týmu z města na Hané! To že si Vyškov bude chtít připsat i třetí skalp Adamova předpověděl úvod utkání, kombinační souhra vyústila bratskou souhrou Rolf - Red! První jmenovaný poslal míč do uličky a Aleš (přezdívaný v klubu Red) si tváří v tvář brankáři věděl rady 1:O! V následující situaci si opět tato dvojice vyměnila míč a tentokráte Rolf křížnou střelou vymetl pavouky z Miggovi branky - 2:0! Naději dal domácím ještě hned v úvodu druhého dějství Stopař a snížil na rozdíl jediného gólu. Potom však již přišlo třígólové intemezzo Kahnovo, který se čistým hattrickem (3 góly v jednom poločase po sobě) postaral o uhoření štěňátek v přímém přenose!

Zdroj: http://www.iklubovna.cz/clanky/probehl-pohar-bs-v-adamove-2424

sam_3592.jpg

Kam dál: Fotbalové turnaje | O Divoký pohár | O pohár Bobří stopy

 

Autor článku: Milan (26.5.2013)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář