Jdi na obsah Jdi na menu
 

Lucký vánek podruhé

Vandr nebo spíš výlet na Lucký vrch a okolí, sobota 4. - pondělí 6. února 2012, z Divochů účast Milan a Alda

p1100142.jpg

Vejlet to byl parádní, i vzhledem k panujícím mrazům a sněhové nadílce na Žďárských vrších. Původně se hlásilo více Divochů, ale nakonec odjeli jenom Milan a Alda. Vláďa měl rodinné akce, Etien nemohl. Honza Barborka uvažoval, že by se zastavil cestou na chatu, co mají někde u Buchtova kopce, ale silné mrazy Barborkovic rodinku odradily... Druhou noc teplota zůstala někde na půl cesty mezi dvacítkou a třicítkou pod nulou.

Čili první únorovou sobotu jsme vyrazili již v 8,48 směr Svitavy a odtud courákem, který ovšem od nového grafikonu osobní dopravy mezi Svitavama a Poličkou téměř nikde nestaví, do Borové. Odtud pěšky na Luckej vrch. Zde setkání se zbytkem výpravy, bratry Fremmlovými. První večer kvalitní besídka s Luckým vánkem, kterej ovšem došel...

p1100196.jpg

Druhej den pobytu se mělo jít na celodenní výlet, ze kterého ovšem kvůli počasí předem sešlo. Nakonec to s počasím nebylo vůbec zlé a trochu jsem litoval, že jsme okruh do Pusté Rybné omezili na krátkou zacházku do Telecího, osady Světů a údolím Hlučálu. Dokonce jsme šli s Aldou sami, Aleš Žilka s Davidem šli rovnou do Pusté a Michal zůstal dokonce na naší základně. V Pusté Rybné kvalitní dvanáctka Polička i jídlo, poté prohlídka polygonální roubené stodoly a návrat na Lučák se setměním. Večer jsme mimo jiné fandili Kometě v televizi, která vypráskala Vítkovice 8:2 a Alda se šel raději na chvíli natáhnout na pokoj a poté pod stůl. Videa z tohoto večírku zůstanou, doufám, navždy dobře ukryta v archívech:-)

Před polednem posledního dne placení a odchod po úvaze opět do Borové, protože v Oldříši by jsme pouze čekali a čučeli na zastávce, kdežto v Borové bychom si mohli dát něco teplýho v místní nálevně. Nakonec z toho byl i oběd a jeli jsme nikoliv ve 13,13, ale až v 14,13 hod. a v Brně jsme přistáli z přestupem ve Svitavách přesně po dvou hodinách. Kdyby vás to zajímalo, dorazili jsme se U hada.

p1100199.jpg

 

Autor článku: Milan (11.2.2012)

 

Náhledy fotografií ze složky 02/2012, Lucký vánek podruhé

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář