Jdi na obsah Jdi na menu
 

Retrovečer na Buffale

Sobota 23. a neděle 24. října 2004

Už začátkem podzimu ve mně uzrál nápad uskutečnit vzpomínkové setkání starých Divochů na Buffale. Nápad se setkal u většiny divošské populace s nadšením či alespoň pochopením a tak se v sobotu 23. 10. scházíme po patnácté hodině na Buffale: já, Jesťa, Orlík, Vláďa a v 16.30 přichází konečně i Alda. Hrajeme všichni fotbálek a pak i tradičně po dvojicích, šprtecový turnaj, který bez ztráty bodu a se skórem 13:1 vyhrávám, oprášíme i mafii (poté Alda nepochopitelně odchází domů) a končíme stolní hrou Stínadla, kterou po půlnoci vyhrává Stegi a já - já totálně zbankrotoval, obrovská smůla mě uvrhla do absolutní stínadelské chudoby! Naprostý, nepoznaný krach!

retrovecer-dd-na-buffale-2004.jpg

Noc na Buffale po několika letech byla pohodová, spalo se téměř jako za mlada... Ráno po probuzení odchází Stegi, kolem jedenácté Orlík a zůstáváme tu já, Jestřáb a Vláďa. Dáváme se do jakés takés snídaně v podobě ořechového  závinu a bavíme se ještě dlouho o všeličems možném, dlouho jsme se takhle s Jestřábem neviděli. Nakonec tu Jesťa osiří, odcházím s Vláďou asi ve třináct hodin a nakonec mám ještě co dělat, abych stihl na hlavním nádraží vlak ve 13.33 hodin. Odjíždím totiž do Nesovic na jednu z posledních letošních prohlídek Nových Zámků. Nikdo  jiný zájem neprojevil a tak jedu sám. V Nesovicích u zámecké budovy jsem asi ve 14.35 a deset minut před třetí začíná asi půlhodinová prohlídka.

Nové Zámky. Renesanční zámek vybudoval Záviš z Víckova v letech 1561-71. Byl  zamýšlen jako čtyřkřídlá uzavřená dispozice. Postavena jen dvě křídla s dvorní arkádou.

Stavba, která se pomalu vzpamatovává z komunistické devastace a kkterá svého času měla za vzor městské hrady Toskánska a severní Itálie, se zase začíná pyšnit svými sgrafity a "vlaštovčími ocasy." Obcházím na závěr zámek, pořizuji i snímek od trati a nakonec zkouším na hlavní silnici stopa. Zastaví hned asi páté auto, je něco po šestnácté hodině a s přestávkou na benzince ve Slavkově jsem kolem páté v Brně na Křence.

 

Autor článku: Milan (25.10.2004)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář